Категорії
Відпочинок Туристу

Відпочинок на Гаваях

Відпочинок на Гаваях може стати незабутньою подією у Вашому житті. Для того, щоб Ви змогли насолодитися Гавайськими островами на 100%, я постарався зібрати найважливіше в цю статтю. Отже, припустимо, Ви зібралися відпочити на Гавайських островах. Цих островів дуже багато, для Вас цікавими будуть лише 6 з них:

  1. Оаху
  2. Мауї
  3. Гаваї острів (найбільший острів, він так і називається)
  4. Кауаї
  5. Ланаї
  6. Молокаї

Який же з них вибрати для поїздки? Або відвідати відразу все? Фахівці, якщо фахівці з відпочинку на Гаваях взагалі такі бувають 🙂 радять «сконцентрувати» Ваші зусилля на 2-3 островах. Запевняю Вас, що навіть одного з цих 6 островів буде досить для Вашого щастя.

https://clout.com.ua/
Захід у парку Халеакала

Вода тут цілий рік тепла (23º C). Тут завжди літо за нашими мірками, є сезон дощів, але дощі тут невеликі, дуже часто «грибні» (коли світить сонце). Погода дуже сильно змінюється від острова до острова і від узбережжя на глибині острова (збільшується висота над рівнем моря, віддаленість від океану). Якщо і говорити про вигідних і невигідних місяцях для відпочинку на Гаваях, то я б Вам порадив приїжджати в квітні-травні або вересні-жовтні. Але я жодного разу Вас не відмовляю від поїздки в інші місяці 😉

Неважко здогадатися, що з одягу Вам будуть потрібні майки, шорти, легкі штани і сорочки. Ви не пошкодуєте, якщо візьмете якусь легку куртку – на випадок невеликого вітру або дощу, так і після заходу сонця вона Вам теж може згодитися. Якщо Ви чутливі до сонця, запасіться кремом для засмаги, сонце тут може бути досить сильним. Для перебування на території Гаваїв Вам знадобиться віза США, так як Гаваї – це один із штатів США.

Вам швидше за все буде потрібна орендована машина (якщо Ви хочете вивчати острова самостійно), або Вам варто підшукати турфірму, яка візьме різні організаційні питання на свої плечі. Специфіка відпочинку на Гаваях така, що тут «чужинцю» не так просто зорієнтуватися, але на щастя, є величезна кількість екскурсій по всіх островах. Починати планувати свій відпочинок на Гаваях раджу саме з вибору острова(-ів), які Ви хотіли б відвідати. Розглянемо кожен з них, щоб Вам було простіше зорієнтуватися.

У відпустку на Оаху?

Острів Оаху – це цивілізація. Волею-неволею Вам швидше за все доведеться відвідати цей острів, тому що тут знаходиться найбільший аеропорт Гаваїв – Гонолулу. Тут зупиняється більшість туристів, що приїхали на Гаваї. Тут Вас чекає найвідоміший пляж Гаваїв – Ваікікі. Саме тут знаходиться знаменита база Перл Харбор (є екскурсії на цю базу). Я обіцяю, що на острові Оаху Вам буде чим розважитися ввечері – скоро зрозумієте чому я виділив цей пункт, коли почнемо говорити про інші острови.
Тут є широкий вибір ресторанів, готелів, барів, музеїв. Тут Ви запросто обійдетеся без машини, так як транспортна інфраструктура острова добре розвинена.

Відпочинок на Мауі?

Мауї порадує Вас хорошим пляжним відпочинком. Цей острів також користується високою популярністю серед туристів, однак тут Ви знайдете трохи більше «вільного простору», ніж на Оаху. На пляжах Мауї кожен зможе потренуватися в серфінгу. Не думаю, що Вам буде важко знайти інструкторів, але будьте готові до їх цін (від 50 доларів в годину – грабіжники!!). Відвідайте парк вулкана Халеакала. Піднімаючись на вулкан, Ви опинитеся вище хмар!

Крім хмар на Вашому шляху побуває пустеля… Ближче до узбережжя Ви побачите джунглі, невеликі водоспади. Найсміливіші туристи піднімаються рано вранці і їдуть у цей заповідник: кажуть тут найкрасивіший світанок на всіх Гаваях – світанок вище хмар. Так і повинно бути – тому Халеакала перекладається як «будинок сонця».

https://clout.com.ua/
Схід сонця в Халекала, он там видно хмари на задньому плані.

З листопада по травень у Вас є шанси зберегти китів поблизу Мауї. Завершимо презентацію цього острова долиною Іао – неймовірної краси місце. Ви залишитеся задоволені джунглями цієї долини.

https://clout.com.ua/Вам доведеться багато ходити пішки, але Ви не повинні залишитися розчаровані панорамами
https://clout.com.ua/

Відпочинок на острові Гаваї (головному острові)

Тут вирощують каву, так що раджу придбати його саме тут як сувенір. Половину цього острова займають вулкани. Серед них є Кілауеа – один з найактивніших у світі, він вивергає лаву безперервно з 1983 року. Але туристам боятися нічого, землетруси тут дуже слабкі, а потоки лави досить передбачувані у своїй траєкторії. Ще жоден турист не обпікся 🙂

Цей острів оминають стороною багато туристів, тут не так розвинена інфраструктура і цивілізація. Однак тут Ви знайдете багато місцевого населення і традицій. Природа цього острова також не повинна вас розчарувати. Та і ціни будуть трохи нижче попередніх 2-х островів. Тут я б виділив долину Ваіпіо.

https://clout.com.ua/

Вид на долину.

Відпочинок на острові Кауаї

Тут Ви знайдете найбільшу кількість зелені і рослинності з усіх островів. Достатньо лише сказати, що тут знімався фільм «Парк Юрського періоду». Тут практично немає доріг і цивілізації. На жаль, Вам доведеться багато ходити пішки по стежках, щоб насолодитися всією цією природою. Виділимо окремо каньйон Ваімеа – на території США він поступається за розмірами лише знаменитому Гранд Каньйону Арізони.

https://clout.com.ua/

національний парк Ваімеа можна відправитися не тільки пішки, але і верхи на коні.

https://clout.com.ua/

Дуже схоже на Гранд Каньйон, але цей знімок зроблений на острові Кауаї.

Острів Кауаї – єдиний на Гаваях, який може похвалитися річками. Одна з них викликає особливий інтерес в силу своєї краси – річка Ваілуа.

https://clout.com.ua/

Так як це гірська місцевість, то Вас очікують невеликі водоспади.

https://clout.com.ua/

Панорамний вид. По цій річці Ваілуа можна сплавлятися на каное, так як річка досить протяжна.

Відпочинок на острові Лана

Ланаї я пораджу тим, хто не зацікавлений в нічних/вечірніх розвагах. Тут Вас чекає природа. Відмінністю від інших «природних» островів Гаваї буде те, що на острові Лана Ви знайдете гольф-корт. Так само тут є так званий Shipwreck Beach – пляж аварії корабля, на якому затонуло багато кораблів. Найбільший з них – 60-метровий танкер.

https://clout.com.ua/Вам точно буде цікаво попірнати з маскою або аквалангом на цьому пляжі, тільки б не потопився якись інший корабель.

Все про відпочинок на Молокаї

Острів Молокаї знову буде “природно-орієнтованим”. Тут Ви знайдете найменшу кількість туристів і цивілізації. На острові мешкають лише 7 тис людей. Острів Молокаї для відпочинку Вам може запропонувати романтичні прогулянки вздовж берега. Раджу відвідати селище Калаупапа – одне із важкодоступних і віддалених поселень Гаваїв. У минулі роки це було селище прокажених, але сьогодні Вам нічого боятися і місцеві жителі для Вас не страшні в інфекційному плані.

Однак, селище не дарма вважається найбільш важкодоступним: Вам потрібно буде спускатися з гір на березі океану на обривах висотою аж до 1000 метрів – постарайтеся не впасти 🙂

https://clout.com.ua/
Я особисто боюся такої висоти – а Ви їдьте на Молокаї і перевірте свій ліміт страху висоти!

На цьому ж острові Ви знайдете давні язичницькі храми. Загалом, тут Вас чекає максимальна протилежність гламуру, цивілізації і комфорту в європейському розумінні цього слова. Але хто боїться дискомфорту?

Підсумки «відпустки на Гаваях»

Під кінець хочу додати деякі речі. Сподіваюся до цього моменту у Вас вже склалася якась картина щодо Гавайських островів. Острови безпечні для відпочинку туристів. Боятися природних катаклізмів Вам не варто. Гаваї радують дуже хорошим кліматом цілий рік (не жарко і не холодно). Любителі танців можуть вивчити місцевий танець Хула, уроки цього танцю Ви знайдете практично в кожному великому готелі (або сусідньому великому готелі, якщо у Вашому готелі немає інструктора з Хула танцю).

Прошу Вас, залишайте чайові людям, які Вас будуть обслуговувати – чайові увійшли в культуру всієї Північної Америки, а не тільки Гаваїв, і давно вже стали практично неписаним правилом. Пересуватися від острова до острова найзручніше літаками, хоча між деякими островами є і пороми. Переліт займе від 30 до 60 хв залежно від дистанції. Швидше за все Ви прилетите з «великого материка», як тут його називають, з якогось західного аеропорту США зразок Лос Анджелес, Лас Вегас, Сан Франциско. Кількість дозволеного багажу буде залежати від Вашої авіалінії, але найчастіше це 23 кг. Так що беручи 23 кг, Ви не прогадаєте, а якщо Ваш чемодан важить більше – уточніть у Вашої авіалінії. Попереджаю: великий багаж завжди обходиться дорого. Краще з’їсти, викинути, випити, одягнути зайвий вантаж на себе
Приємного відпочинку на Гаваях, буду радий почути Ваші відгуки!